Preventiespreekuren

Hart en vaatziekten
Eén van de belangrijkste doodsoorzaken is een hartinfarct of een hersenbloeding. Er zijn veel mensen die hierop een verhoogd risico lopen, maar dat niet weten. U kunt hierbij denken aan een te hoge bloeddruk, een hoog cholesterol, suikerziekte, een ongezonde leefstijl. Wij bieden u de mogelijkheid een risicoprofiel te laten maken bij ons. 

Wilt u weten of en hoeveel risico u loopt op een hart- en vaatziekte? Maak dan een afspraak!

COPD
Indien u ouder bent dan 40 jaar en al langere tijd rookt, dan is er een grotere kans, dat u COPD oftewel longemfyseem heeft.

U kunt dan klachten hebben van kortademigheid en frequent hoesten. Denkt u dat u eventueel deze longaandoening heeft? Doe de longtest en maak een afspraak!

Als u onze hulp wilt bij het stoppen met roken, kunt u hiervoor een afspraak maken bij de praktijkondersteuner. Bekijk ook:  stoppen met roken

Suikerziekte
Als u suikerziekte heeft wordt onder andere uw suiker regelmatig gecontroleerd bij de praktijkondersteuner. Klik hier om te zien wat er gecontroleerd wordt en hoevaak. Samen met de praktijkondersteuner kunt u een persoonlijke zorgplan (diabetes) opstellen.

Ter voorbereiding op deze consulten kunt u gebruik maken van informatiekaarten met betrekking tot:

Voor informatie met betrekking tot suikerziekte wijzen we u op de website: thuisarts en diep

Overig
Neem contact op met de assistente als u begeleiding wilt bij verandering van uw leefstijl. Klik op onderstaande items als u meer informatie wilt over: